Тежка катастрофа предизвикана от 16-годишно момиче

Бела Фредриксън на 16 години предизвикала тежка верижна катастрофа на магистрала в близост до град Маями, САЩ. Момичето тъкмо си било взело книжката за шофиране и решила да иде при приятели в друг град и да се похвали с новата си кола. В САЩ може

2010-10-21 15:09:03
Тежка катастрофа предизвикана от 16-годишно момиче
Бела Фредриксън на 16 години предизвикала тежка верижна катастрофа на магистрала в близост до град Маями, САЩ.

Момичето тъкмо си било взело книжката за шофиране и решила да иде при приятели в друг град и да се похвали с новата си кола. В САЩ може да се вземе книжка на 16 години като трябва да се кара с придружител и да не се напуска града.

Бела нарушила и двете правила. Тя се движела с бавна скорост, но липсата на опит предизвикала верижна катастрофа, която за малко не отнела няколко човешки живота.

Тинейджърката обяснила в болницата, че карала в трета лента от дясно на ляво от 7 налични. Видяла много бързо каращ шофьор зад нея и се стреснала, след което завила, без да подаде сигнал. Засилилият се човек с колата зад нея не успял да спре навреме и я ударил, след което колата се завъртяла.

8 коли били потрошени в инцидента и 3-ма души са тежко ранени, но без опасност за живота. Бела е с фрактура на ръката и на десния крак. Шофьорът, карал зад нея е с два счупени пръста на лявата ръка.

Момичето ще бъде глобено с над 4000 долара и ще й бъде отнета книжката за 1 година. Също така трябва да изработи 150 часа обществено полезен труд. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия